Inboedelverzekering

Verzeker alles in én rondom je huis, ook tijdens een verhuizing. Ga naar onze inboedelverzekering vergelijker om direct te zien welke de beste inboedelverzekering is!

Soorten inboedelverzekeringen

  • Basis inboedelverzekering
  • All-Risk inboedelverzekering
  • Alle inboedelverzekeringen vergelijken
Met een Inboedelverzekering en Opstalverzekering is schade waar je niets aan kunt doen verzekerd. Bijvoorbeeld schade door water, brand, storm, diefstal of vandalisme. Heb je per ongeluk wel iets van iemand kapot gemaakt, dan kan een aansprakelijkheidsverzekering van pas komen.

Aanvullende woonverzekeringen

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, heb je vaak de mogelijkheid om een aantal aanvullende zaken mee te verzekeren. Bijvoorbeeld je laptop of mobiele telefoon, schade aan spullen van een ander of hulp bij het claimen van een schade.

Eigen risico inboedelverzekering

Sommige inboedelverzekeraars hanteren standaard een eigen risico. Dit doen ze om te voorkomen dat je kleine schade gaat melden.

Voor een verzekeraar kost het veel tijd en administratie om kleine schades te verwerken. Ook gaan ze er van uit dat je zuiniger bent op je spullen wanneer je een eigen risico moet betalen. De meeste verzekeraars bieden ook een optie om het eigen risico te verhogen. Hierdoor zal de premie die je moet betalen lager worden.

Complete woonverzekering

Wanneer je de inboedelverzekering, opstalverzekering en aanvullende verzekeringen bij 1 verzekeraar afneemt, krijg je vaak korting op de totale premie. Dit kan oplopen tot wel 10% korting! Zeker de moeite waard om mee te nemen wanneer je een van de woonverzekeringen afsluit.

Inboedelverzekering informatie

Verschil WA- en inboedelverzekering

Er zit een groot verschil tussen een wa verzekering en een inboedelverzekering.
  • Verschil WA- en inboedelverzekering

Soorten inboedelschade

Brandschade, inbraakschade of Bliksem en stormschade? Wij zetten alle schade voor je op een rij
  • Soorten inboedelschade

Waar is de schade ontstaan?

Heb je schade aan in je woonhuis? schuur? studentenhuis? of aan de tuin?
  • Schade object

Inboedelverzekering dekking

Niet alle schade wordt gedekt door de verzekeraar. Bekijk hier alle dekkingen.
  • Inboedelverzekering dekking

Studenten inboedelverzekering

Ben je student? Dan is het verzekeren van alleen een studentenkamer een goede keuze.
  • Studenten inboedelverzekering

Verschil opstal- en inboedelverzekering

Wat is het verschil met een opstalverzekering en een inboedelverzekering?
  • Verschil opstal- en inboedelverzekering

Inboedelverzekering FAQ

Er komen regelmatig vragen binnen van mensen die vragen hebben over de inboedelverzekering. Deze en andere populaire vragen worden hieronder beantwoord.

Een inboedelverzekering is er voor wanneer je schade hebt aan je spullen in huis door brand, lekkage of een inbraak. Je inboedelverzekering dekt in dergelijke gevallen de schade, zodat je bijvoorbeeld nieuwe meubels kan kopen.

Een goede inboedelverzekering hoeft niet veel te kosten, vaak is een inboedelverzekering maar een paar euro per maand. De premie hangt af van de dekking, maar ook van de grootte van je huis. Daarnaast geven veel inboedelverzekeraars korting als je voorzorgsmaatregelen hebt genomen waardoor de kans op brand of een inbraak verkleind wordt.

Een inboedelverzekering sluit je natuurlijk af bij woonverzekeringen.nl. Hier kun je eenvoudig de verschillende inboedelverzekeringen vergelijken op dekking en premie.

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten en te maken krijgt met schade, hangt het van je verzekering en dekking af wat je precies vergoed krijgt. Als je bijvoorbeeld een eigen risico hebt, krijg je minder vergoed dan wanneer je dit niet hebt. Daarnaast werken verzekeraars met een maximaal verzekerd bedrag, je ontvangt nooit meer dan dit bedrag. Het is goed om op al deze aspecten te letten wanneer je een inboedelverzekering afsluit.

Een inboedelverzekering is er voor alle spullen in je huis die je mee kunt verhuizen: je meubels, laminaat etc. Afhankelijk van de door jou gekozen dekking wordt schade door brand, lekkage, inbraak en bijvoorbeeld blikseminslag vergoed. Kies je voor een allrisk dekking dan wordt ook de schade die jezelf per ongeluk veroorzaakt gedekt.

Een inboedelverzekering kent eigenlijk geen nadelen, wel kun je een dekking uitkiezen die niet aansluit bij je wensen of persoonlijke bezittingen. Zorg dus dat je een dekking uitkiest die past bij je situatie en zorg dat je niet onderverzekerd bent.

Vergelijk en vind de beste inboedelverzekering in onze inboedelvergelijker.